الناشر "
mahmod
" فى 12:11 PM
الافطار :
2 توست ريجيم + ( بيضة مسلوقة أو 3 ملاعق جبنة قريش أو 5 ملاعق فول ) + طبق سلاطة
وجبة إضافية بعد كل وجبة رئيسية بساعتين :
كوب زبادى+ ثمرة فاكهة
أو ثمرة فاكهة + بيضة مسلوقة
أو 8 حبات لوز
سناكس بين الوجبات :
عدد 2 ثمرة خيار + ثمرة جزر
الغذاء: مكرونة لازانيا + طبق سلاطة
العشاء: ربع رغيف بلدى + 50 جم جبنة قليلة الدسم + كوب لبن خالى الدسم
الغذاء : لحم بالكارى + طبق سلاطة + 5 ملاعق أرز بسمتى + طبق خضار سوتيه
العشاء: 2 ثمرة فاكهة + كوب لبن خالى الدسم
اليوم الثالث
الغذاء: دجاج مشوى + طبق سلاطة + 5 ملاعق أرز + طبق خضار سوتيه
العشاء : نصف علبة تونة مصفاه من الزيت + ربع رغيف بلدى + كوب عصير برتقال أو جوافة
الغذاء: 5 ملاعق مكرونة بكرات اللحم + طبق سلاطة
العشاء : 2 بيضة مسلوقة + ربع رغيف بلدى + كوب لبن خالى الدسم
اليوم الخامس
الغذاء: 2 شريحة توست أسمر محشوة (طماطم + خس + بصل مع شريحة ديك رومى أو لحمة باردة أو تونة أو صدر دجاج أو شريحة جبنة شيدر ) العشاء : ثمرة فاكهة أو كوب زبادىكبير + طبق سلاطة
اليوم السادس
الغذاء : عدد 2 سمك مشوى ( نصف كيلو) +5 ملاعق أرز صيادية (بالطماطم والبصل ) + طبق سلاطة العشاء : 3 ملاعق جبنة قريش + ربع رغيف + كوب لبن خالى الدسم
اليوم السابع
الغذاء: 7 ملاعق فاصوليا بيضاء + 5 ملاعق أرز بسمتى + طبق سلاطة+ شريحة ديك رومى أو صدر دجاج العشاء : 4 ملاعق فول + ربع رغيف بلدى + عصير جوافة باللبن
أهم العناصر الغذائية المفيدة التى يجب على المرأة المرضعة تناولها
1- السوائل
2- اللبن ومنتجاته قليلة الدسم
3- البروتينات ( اللحوم – الطيور – الأسماك – البيض )
4- الخضروات الورقية ( السبانخ – الملوخية – الجرجير – الخس )
5- الخضروات الجذرية ( الجزر – البطاطس )
6- الخضروات الصليبية (الكرنب – القرنبيط – البروكلى )
7- الفواكه والموالح ( الليمون – البرتقال – الجريب فروت – الفراولة – الكيوى – الجوافة )
8- الفواكه الصفراء مثل المشمش والكانتالوب
9- الفواكه المجففة ( الزبيب- القراصيا – المشمشية )
10- الحبوب الكاملة والبذور والمكسرات ( جنين القمح – اللوبيا – الفاصوليا- اللوز )
11- الأوميجا 3
أهم العناصر الغذائية الضارة التى يجب على المرأة المرضعة الامتناع عنها
1- الصودا والكافيين
2- اللحوم المصنعة ( السوسيس – اللانشون – البسطرمة )
3- الأكلات ذات الدهون المشبعة أو المهدرجة