مع اجمل واطعم اكله لست البيت سهلة التحضير وطعمها جنان طاجن الرز بالفراخ يخلى جوزك وولادك يكلو صوابعهم بسبب لذة الاكله
طريقة عمل طاجن الرز بالفراخ
طاجن الرز بالفراخ المقادير:2 كوب أرز مسلوق
فرخة مقطّعة إلى 8 قطع
كوب جبنة شيدر مبشورة
2 مكعب مرقة دجاج
2 ملعقة كبيرة سمنة
2 كوب كريمة طبخ
بصلة كبيرة مفرومة
ملح وفلفل أسود
حبهان مطحون
ورق لاوراالطريقة:1- افركي البصل مع الحبهان والملح والفلفل، وضيفي عليهم الرز واخلطيهم مع بعض كويس وسيبيهم على جنب.
2- دفّي الكريمة على النار وتبّليها بالملح والفلفل والحبهان ومرقة الدجاج، وبعد كده ارفعيها من على النار.
3- حمّري الفراخ على النار مع السمنة وتبّليها بالملح والفلفل والتوابل، وبعد كده ارفعيها من على النار.
3- هاتي الطاجن أو الصينية وادهنيها بطبقة خفيفة من السمنة وضيفي عليها نصف كمية الأرز، وبعد كده رصّي عليها قطع الفراخ وغطّيها بباقي كمية الأرز.
4- اعملي فتحات في طبقة الأرز باستخدام السكينة، وبعد كده صبّي عليها الكريمة لحد ما تغطّي الطاجن كله وفي الآخر حطّي على الوش ملعقة زبدة والجبنة الرومي المبشورة.
5- دخّلي الطاجن في الفرن وسيبيه لحد ما الوش يتحمرّ، وبعد كده طلّعيه وقدّميه ساخن.. وبالهنا والشفا.
